2015年1月16日星期五

Gumball – Körebe oynayan iki arkadaşa yardım edin

Eskilerden bildiğimiz ve sürekli oynadığımız körebe oyunu bu oyunda karşımıza çıkıyor. Oyun oynayan iki arkadaşa yardım edin ve bölümleri atlayın.
  Körebe oyununu eminiz bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Şuan teknolojinin ve gelişmiş şartların etkisiyle böyle oyunlarımız tabiki çok devam etmedi. Fakat geçmiş yıllarda gerçekten oynamak çok keyifliydi.. Körebe oyunu genellikle akşam saatlerine yakın oynanırdı ancak bu şekilde ismine layık hale gelirdi. Tamamen dostluk ve arkadaşlığın temelinde olan bu oyunlar çocukların sokağa çıkma sebebiydi. Birbirinden eğlenceli onca oyun arasında tabiki körebe çok farklı bir yere sahipti. Bunun dışında neredeyse benzer oyunlar içinde olan saklambaç oyunun da unutmamak gerekli tabii. Neydi peki körebe? Körebe oyunu çok arkadaşla oynandığında daha zevkli hale gelen bir oyundur. Onca kişi arasından bir seçme yapılır ve herhangi birisi ebe olur. Ebenin gözlerine dışarıyı hiç bir şekilde görememek şartı ile bez bağlanır. Diğer oyuncular ebenin etrafında gülerek ve eğlenerek dönmeye başlar. Ebe olan kişi aktif şekilde elleri ile yoklayarak herhangi birini tutmaya çalışır.
  Elleriyle bulduğu kişinin eğer kim olduğunu doğru olarak tahmin edebilirse o kişi ortaya geçer ve ebe olur. Oyun bu şekilde oyuncular sıkılana kadar eğlenceli, mutlu şartlarda devam eder. Körebe oyunu sadece sokaklarda değil aynı zamanda evlerde, doğum günlerinde de sık sık oynanmaktadır. Sizde bu harika oyunu özlediniz mi? Eğer özlediyseniz bu oyun tam sizlere göre demektir! Gumball isimli harika oyunumuz ile karşınızdayız. Oyunun mantığından biraz bahsetmemiz gerekirse oyunda iki tane birbirinden sevimli canlı bulunuyor. Bunlar gözleri kapalı şekilde, etraflarını göremeden onlara sunulmuş olan alanda yürüyorlar. Sizin oyundaki temel amacınız ise bu iki kişinin birbirine çarpıp düşmesini engellemek ve bu zaman zarfında bölümü tamamlamaktır. Çok kolay bir oyun olmasa bile ilerlemeli yapısı olduğundan sıkılmayacağınızı düşünmekteyiz. İki arkadaşın birbirine yaklaştığı anlarda onları başka yönlere çekebilmek için boşluk tuşuna basabilir, düdüğünüzü kullanabilirsiniz. Oyun hep aynı kalmıyor her ileriki bölümde yeni yeni özellikler ortaya çıkıyor.Gök kuşaklarını toplamanız ve çizgi film oyunları vazgeçilmez materyali kutuları gerekli yerlere taşımanız gerekiyor. Akıllıca hareketler ettiğinizde her bölüm sizin için çok daha kolay olacaktır.




没有评论:

发表评论